Ajándékozzuk önmagunkat egészen Istennek, aki szeretetből nekünk ajándékozta a betlehemi Gyermeket!”

Advent van és valakit várunk. Az adventi időszakot arra használjuk, hogy gyermekeinkben tudatosítsuk, hogy akinek a születésnapjára várunk, ő a legnagyobb ajándék. Megismertetjük óvodásainkkal Jézus születésének történetét és arra törekszünk, hogy gyermeki szinten átéljék annak titkát.

A városi ünnepségen az adventi koszorú első gyertyagyújtásánál a Szivárvány kiscsoport és a Gyöngy középső-nagy csoport gyermekei, dalokkal, versekkel köszöntötték adventot. Az önkormányzat meghívásának eleget téve, csoportonként elsétálunk, településünk adventi kalendáriumához, ahol apró ajándékokat vehetünk át, kedves szavak kíséretében a polgármesteri hivatal ügyintézőjétől.

Szent Miklós ünnepét minden gyermek izgatottan és türelmetlenül várja. Csendes percek alkalmával, megismertetjük a gyermekkel az aranyszívű Szent Miklós történetét, aki a vagyonát szétosztotta a szegényeknek, megvigasztalta a szenvedőket, felkarolta az elesetteket, és életét Istennek ajánlotta.

Verseket, énekeket tanulunk, hogy méltóképpen tudjuk köszönteni a hozzánk érkező Mikulás bácsit. Az óvó nénik egy csoportja, bábjátékot mutat be a várakozó gyermekeknek.

Amikor a Mikulás bácsi megérkezik, csoportról csoportra jár, hogy a jó gyermekeket megajándékozza. Kicsit megszeppenve, énekekkel, versekkel fogadjuk.

Luca napján a középső csoportos gyermekek megjelenítik előttünk a Luca – napi néphagyomány fontos történéseit, a szalmaszórást, a jókívánságok egész sorát. A népszokáshoz fűződő rigmusok, énekek hangulatos vidám délelőttöt varázsolnak. A kotyolás, a jókívánságok napja.

 

Az adventi időben, karácsonyváró délutánra hívjuk a szülőket, nagyszülőket. A gyermekek és szüleik is versekkel, dalokkal, gondolatébresztő idézetekkel, teszik ünnepélyessé a várakozás idejét. Mindenkinek fontos megállni egy pillanatra, elcsendesülni, elmélkedni, hogy át tudjuk élni az ünnep hangulatát.

A Napsugár csoportos gyermekek pásztorjátékkal ajándékozzák meg szüleiket, óvodás társaikat és a nevelőközösséget, hogy élővé tegyék a kisded szeretetét.

Ezzel a lelkülettel várjuk a Megváltót, hogy karácsonykor a szívünkbe is megszülethessen.