Az Állatok Világnapja alkalmából autóbuszos kirándulást szerveztünk óvodásaink részére. Korosztályok szerint eltérő helyszíneket választottunk.

A Margaréta kiscsoportosok a Kisfalud-i Vadasparkba látogattak el. Közelsége miatt kiváló lehetőség volt ez arra, hogy a gyerekek egy délelőtti programon megismerkedjenek és összebarátkozzanak a házi és vadonélő állatokkal. Nagy élményt jelentett ez a kicsiknek. Lehetőségük volt simogatásra, etetésre. Tapasztalatokat szerezhettek az ott élő állatok tulajdonságairól, életmódjukról, viselkedésükről. Még a csepergő eső ellenére is nagyon jól érezték magukat ebben a barátságos, igényes környezetben.

Száz középső és nagycsoportos gyermeknek a Fertő-Hanság Nemzeti Parkot jelöltük ki úti célul egy egész napos kirándulásra. Az időjárás kissé elbizonytalanított minket, de nem bántuk meg, hogy „belevágtunk”. A csapatot kettéosztva két busz indult az óvoda elől ezen az őszi reggelen. Az egyik rész Sarród-Lászlómajorba indult, a másik Öntésmajorba. Dél körül váltottuk egymást. Mindkét helyen túravezetők segítettek bennünket a programokon.                                                                                                                    Sarródon a majorság hátsó udvarán sétálva régi magyar háziállatfajokat, baromfifajtákat, jószágokat figyelhettek meg a gyerekek. Interaktív természetismereti játékokkal, beszélő táblákkal, vesszőlabirintusban szerezhettek szabadtéri élményeket. Az épületekben a Hanságban élő emberek életmódjával, eszközeikkel, gyógyfüvekkel, madarak hangjával gyarapították tudásunkat. 

Öntésmajorban a Hanság élővilága kiállítást tekintettük meg. Képekkel, kitömött állatokkal, a madárvilág ritka fajaival, kicsinyeikkel, azok életmódjával, hangjukkal barátkoztunk. A tárlatvezetők itt is sok érdekes lehetőséget biztosítottak élmények és tapasztalatok szerzésére. Kellemesen elfáradva tértünk vissza az óvodába.