A Margaréta nagycsoport projektje, az egészség, az egészség megőrzése jegyében zajlott. Fő feladatunknak tekintettük a megtapasztaltatást, az együtt munkálkodást, az élményeken alapuló tanulást.
Séták során megfigyeljük a terméseket, terményeket. Fontos a levegőzés a mindennapos frissítő mozgás, az egészséges életmódra nevelés. Keresztény közösségünk, hálát ad a teremtett természet szépségéért, terméseiért.

A friss levegőn való tartózkodást, a szabad mozgás lehetőségét minden nap, amikor csak tehetjük, kihasználjuk. Az egészséges életmód keretében kerékpárra pattantunk és kisebb mellékutakon járva ismerkedtünk városunkkal, sőt átléptük településünk határát is.

A szülőket által hozott zöldségeket, gyümölcsöket a gyermekekkel közösen dolgoztuk fel, az egészséges életre nevelés jegyében. Sok finomság készült, amit gyermekeink nagyon szívesen kóstolgattak.

Mesék, versek segítségével zöldségek, gyümölcsök sok-sok tulajdonságát ismertettük meg gyermekeinkkel.

A szülőktől nagyon sok szőlőt kaptunk, sőt egy apuka a kertjében termett szőlőjének nagy részét felajánlotta a csoportnak.
Október a szüret ideje. A gyerekeket a must készítésével, a préseléssel ismertettük meg. A szőlőfürtöket gyermekeink leszemezték, majd a kezükkel jól összenyomkodták, ezután került a présbe és csoroghatott a nedű. Természetesen minden gyermek meg is kóstolhatta a mustot.

Vendégségbe hívtuk a Gyöngy nagycsoportot, hogy a szüreti mulatság vidám, örömteli forgataggá varázsoljuk.
A tanult őszi mondókákal, versekkel színesítettük programunkat és táncos mulatsággal zártuk a délelőttöt.