Farsangot az óvodában egy jellegzetes finomság, szalagos fánk kóstolásával kezdtük meg. Olyan jóízűen fogyasztották el a gyerekek, hogy még az orruk hegye is porcukros volt, a szájuk meg körös- körül lekváros. Nagyokat kacagtak egymáson.

Bertalan atya gyertyát szentelt a nagyoknál. Elmondta a gyerekeknek, hogy miért is?..-.hogy az isteni Fény kiáradjon és eltöltsön bennünket.

Medve napra a gyerekek elhozhatták otthonról kedvenc macikájukat. Hármat is itt aludtak az óvodában ezek a kedves kis vendégek. A folyosókon csücsülve reggelente kedvesen fogadták kis gazdáikat a macik.

Balázs atya áldást kért ránk a jó Istentől mindenféle betegségek, torok bajok ellen.

Az Aranyszőrű bárány és a szomorú királykisasszony c. mesejelenetből megláthatták a gyerekek, hogy életünkben milyen nagy szükség van „a nyájra”, a jó pásztor (ok)-ra és mindenkire. Szükség van vidámságra, jóságra, tudásra, egy kis furfangra, ismerkedésre, lakodalmakra… A mese megtekintése után az óvoda összes gyereke együtt bulizott.

Másnap óvodásaink felszabadult örömmel táncoltak saját varázslatos jelmezeikbe bújva. Csoportonként egy-egy csokitorta is kijárt a gyerekeknek. Az erősek és bátrak igazi Busó jelmezt próbálhattak fel egy arról a vidékről származó szülő jóvoltából.

Farsang farkára tartogattuk azt a meglepetést, amikor három délelőttön keresztül folytatásos mesét nézhettek a gyerekek az internetről Palacsintás Király történeteiből.

Így sikerült idén sokszínűvé, mókássá és változatossá tennünk Vízkereszttől Hamvazószerdáig tartó időszakot.