Vidámságra, jókedvre, hangos kacagásra mindig is nagy szüksége van gyermeknek, felnőttnek egyaránt. Ebben a visszafogottabb időszakban talán különösen is igaz ez. Türelmetlenül, a napokat visszaszámlálva vártuk farsang ünnepét, hogy elűzzük a telet, a sötétebb nappalokat és helyet készítsünk a tavasznak.
A gyerekek reggeli beszélgetéseit hallgatva tapasztaltuk, hogy izgatottan számlálgatták egymásnak, hogy mennyit kell még aludni a farsangi bálig és ki milyen jelmezbe öltözik be ezen a napon. Egy kislány gondolatait idézve: „Farsang akkor van, amikor csoki tortát eszünk, szívószállal szörpöt iszunk és lufit viszünk haza az ünnep végén.
A táncolás, éneklés, vidámság szinte a mindennapok természetes velejárója óvodásaink életének. Az átváltozás művészete a játék fontos eleme. Nap, mint nap, vágtázó kiscsikók, ügyes szakácsok, ugató kiskutyák, királyi palotát őrző katonák, királylányok szerepét jelenítik meg óvodásaink játékaikban. Ezen a napon azonban egész délelőtt, amikor a gyerekek jelmezbe bújnak, szinte elvarázsolt kastélynak tűnik az óvoda.
Köszönjük a szülőknek, hogy partnerek voltak a megvalósításban és teljesítették gyermekük álmát, kívánságát.