„… kirándulni megyünk, majd hátizsákot viszünk…”

Óvodánk apraja-nagyja hátizsákot vett a hátára, tele minden finomsággal és útra indultunk szeptember 19-én a győri állatkertbe, valamint a kisfaludi vadasparkba.

Gyermekeink várakozással teli nagy örömmel szálltak fel az autóbuszra, amelyen még nem utazott minden kisgyermek, így maga az utazás is élmény volt néhányuk számára.

Már az állatkert kerítéséhez közeledve egy fából faragott életnagyságú zsiráf magasodott a gyermekeink feje fölé, amely jó motiváció volt az állatkerti sétánkhoz.

Az állatok közelsége csodálattal, érdeklődéssel töltötte el gyermekeinket. Sokat kérdeztek, figyelmesen nézelődtek az állatkertben. A legszebb állatnak a fehér oroszlánt találták, de a zsiráf lett a kedvenc. Az állatkerti sétát megszakítva a játszótéren kiugrálhatták, kijátszhatták magukból az esetleges feszültségeket.

A kisfaludi vadasparkban a kicsik a háziállatok mellett, lámát és púpú tevét is láthattak, amit nagy-nagy elragadtatással figyeltek meg óvodásaink. A lovas kocsikázás élménye, bizonyára maradandó élményt nyújtott kisgyermekeinknek.

Mindkét helyszínről, fáradtan, de sok-sok élménnyel gazdagodva tértünk haza.