Nevelési évünkben a gyermekek számára az egyik legjobban várt program a kirándulás. A középsősökkel és nagycsoportosokkal ebben az évben az ország legnagyobb szabadtéri játszóterére, a Szombathelyi Kalandvárosba kirándultunk.

Az élményparkban izgalmas eszközöket használva játszhatnak és ügyeskedhetnek a gyerekek. A 7 méter magas Kalandvár minden gyerek álma, létrákkal, mászókákkal, csőcsúszdákkal, labirintusokkal. Ezen kívül vannak különféle mászókák, rugós játékok, kötélpálya, pörgő és szerepjátékokra ösztönző eszközök.

A legnagyobb szenzáció a világítótorony volt, melybe 2 emelet található, ahova csigalépcső vezet fel. A gyerekek az első szinten lévő csúszdát próbálhatták ki, ami igazi adrenalin löket volt számukra.

Érkezés után leültünk tízóraizni, majd ezt követően birtokba vehették a játékokat. Dél körül energiát gyűjtöttünk az ebéddel, hogy a délután is ugyanolyan aktívan telhessen, majd hazaindulás elött elfogyasztottuk a maradék csemegénket. A buszra kellemesen elfáradva, rengeteg új élménnyel szálltunk fel.

 

A Szivecske és Csillag kiscsoportos gyerekekkel a Kisfaludi Vadasparkba kirándultunk. Sok szép állatot láthattunk, volt amelyiket meg is etettünk zoo csemegével. A malacok és kecskék, de még az alpakák is jóízűen lakmároztak belőle.

Különböző színű és nagyságú madarakat is megfigyelhettünk, volt ott strucc és páva is. A magunkkal vitt finomság elfogyasztása után volt még lehetőségünk kicsit játszani a vadasparkban. A csapat fáradtan, de sok szép élménnyel tért vissza óvodánkba.