Szent Márton napja

  1. November 11.

„Nem lehet elég korán kezdeni.” szoktuk mondani, ha a gyermekeket valamire szeretnénk megtanítani. Különösen is áll ez a gondolat az igaz emberség kifejlesztésére, amelynek egyik legszebb vonása az irgalom. Szent Márton életútja kiválóan alkalmas arra, hogy felkeltsük az iránta való tiszteletet és a példájából való tanulást.       
Ezen gondolatokkal buzdítottuk vendégeinket Szent Márton nap méltó megünneplésére.

Tavalyi évhez hasonlóan szülőkkel együtt sorakoztak fel óvodásaink kicsiny lámpásaikkal az intézmény kézilabda pályáján.

Idei évben lovas előadással elevenítettük fel Szent Márton legendáját. A gyermekek izgatottan, csillogó szemekkel figyelték a műsort.

Ezt követően a Napsugár csoportos gyermekek egy libás játékfűzéssel kedveskedtek kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Winkler Zsolt atya intézményünk püspöki biztosa osztotta meg velünk ünnepi gondolatait, melyben Szent Márton életét állította példaként a mai kor embere elé.

Boldvai Márton Bertalan atya gyújtotta meg a mi kis szeretetlángunkat melyet eljuttattunk a templomba, ahol az oltáron lévő gyertyákat gyújtják meg a mi apró lángocskánkkal, hogy világítsa be Márton példás szeretete a hívő emberek szívét. Énekkel kértük Szent Márton közbenjárást értünk, hogy az ő tiszta szeretete, segítőkészsége, adakozási vágya érintse meg a mi szívünket is.

A meghitt pillanatok után a felnőttek egy közös tánccal készültek. Ezt követően gyermekekkel együtt énekelve jártunk körbe, kezünkben a kicsiny lámpásokkal.  Végül a szülőket is meginvitáltuk egy közös táncra.

A vidám percek után vette kezdetét a „liba napi lakoma”. Zsíroskenyeret, forró teát, forralt bort fogyaszthattak a résztvevők.  A gyermekek kérésének megfelelően szerencsekerék forgatással is készültünk.

Szent Márton közbenjárásban bízva reméljük, hogy ezen este után, mindannyiunk szívében erőteljesebben lobog majd a szeretetnek lángja.