Szeptember 28-án tartottuk hagyományos Szt. Mihály- napi vásárunkat. Felidéztük a régi csornai vásárok hangulatát. Mi is alkudtunk, kezet fogtunk, vásárltunk. A vásárt kisbírók nyitották meg, ezután a gyerkek fennhangon kínálták portékáikat a sátraknál.

Meséltünk a gyerekeknek a pásztorünnepről, az időjárás változásairól. Volt helye a mulatozásnak is és a vásár végére gazdára talált minden szép vásárfia. Iskolánk tanulója, Kocsis Szabina és szülei lovaskocsizással örvendeztette meg óvodásainkat.

A vásár hetében a csornai múzeum dolgozói, múzeumpedagógiai foglalkozást tartottak óvodánkban. A gyerekek a régi csornai viselettel, vásári portékákkal ismerkedtek meg. Lehetőségük volt kosarat , zsomport, kolompot, zsákot a kezükbe venni. A foglalkozás lezárásaként jószágokat barkácsoltak , amit aztán az állatvásáron árusítottak.

Óvodánk folyosólyán fotósarkot rendeztünk be, ahol a gyerekek beöltözhettek vásári kofának: árusíthattak, alkudhattak, kóstoltathattak.

A Mihály- napi programsorozat lezárásaként, a fizetőeszközként használt gyümölcsökből zamatos gyümölcssaláták készültek.

Utazó múzeum:

 

Mihály napi vásár: