Nagyszülők napja

 

„Nagyszülőnek lenni nem jelent mást, mint mennybéli áldást. Áldást egy olyan szülőre, aki egykor a gyermeke kezét fogta, most azonban az unokája lelkét gondozza. Az unokáét, akiért mindenkor mindent odaadna. Akiért lehozná még a csillagos eget is, és ha kell, levarázsolná az égről a fellegeket is. Akiért még érdemes sokáig élni és minden nap jól lenni. Mert egy unoka olyan, mint egy kisgyógyító drágakövecske. Ha veled van és nálad, boldog leszel Tőle!”

Idei évben is megrendezésre került az egyik legkedvesebb ünnepünk a Nagyszülők napja. Ezen alkalomból a Gyöngy és Napsugár nagy csoportos gyermekek köszöntötték a Nagyszüleiket.

Örömünkre szolgált, hogy ünnepünket megtisztelte Bognárné Papp Helén óvodánk vezetője, lelki vezetőink Winkler Zsolt atya, Boldvai Márton Bertalan atya és intézményünk igazgatója Herman Antal Úr!

A meghitt nyitó gondolatok után következtek a kis unokák összeállításai. A gyöngy csoportos gyermekek régi idők meséinek a zenéjére táncoltak, énekeltek. Napsugár csoportos gyermekek pedig egy aranyos libás játékfűzéssel kedveskedtek a vendégeknek. Mindegyik összeállítás végén a gyermekek meghitt versekkel köszöntötték nagymamát és nagypapát. A műsor végén pedig átadták a saját készítésű ajándékaikat, mellyel további örömkönnyeket csaltak a nagyszüleik, dédszüleik szemébe.