SZABADIDŐ

 

 

kenu2Pillanatképek a diákéletből

Diákönkormányzatunk rendezvényeivel a diákság életét színesíti. Az éves programban szereplő események hagyománnyá váltak.

Az őszi Katalin- és a tavaszi Locsolóbál, szinte az egész felső tagozatot megmozgatja. A bál programjában a Katalinok verssel, virággal való személyes köszöntése, és a locsolkodás is szerepel.

A rendezvények közül kiemelkedik az elsős avató, ahol rövid műsorral készülnek az elsősök, “Rákóczis-diákká” avatásuk ünnepélyes keretek között történik.

Az egészségnevelési vetélkedő résztvevői az 5-6. évfolyam 10-10 fős csapatai, akik változatos feladatok alapján mérik össze tudásukat az egészséges életmód, táplálkozás, bőrápolás, környezetszennyezés, káros szenvedélyek területein. A feladatok elméleti és gyakorlati részből állnak.

A túrák, kirándulások kedveltek a tanulók körében. Az alsó tagozatosok szívesen keresik fel a Madárvátát, ahol sportversenyeket rendeznek és szalonnasütésre is van lehetőség. A nagyobbak örömmel ülnek kerékpárra, hogy közvetlen környezetünk nevezetességeivel ismerkedjenek meg.

A diákok által kedvelt rendezvény a “Rákóczi-nap” mely a diákoké. A nap programjai között szerepelnek fordított órák, az osztályok az egész iskola számára előadott jelenetei.

Tanévünket színesíti még a különböző labdajátékokban kiírt, több iskola részvételével lezajló “Rákóczi-kupák” és a “Családi Nap”, ahova várjuk a szülőket, gyerekeket, érdeklődőket a sport, játék zene és kézügyességet is igénybe vevő programjainkra.

Az év során hasznos tevékenységet is folytatunk. Minden év tavaszán papírgyűjtést szervezünk, melynek bevételével a diákönkormányzat vagyonát gyarapítjuk. Ebből minden tanévben közös iskolai kiránduláson veszünk részt.

A felsorolt programok megszervezésében a 7-8. évfolyamos tanulókból álló vezetőség segítsége nélkülözhetetlen.
A diákönkormányzat szeretné, ha iskolánkban igazi “Rákóczis” közösség kovácsolódna.

Táborozni jó!

A táborozás varázsa a közösségformáló erejében, az önállóságra való nevelésben, a fizikai edzettség fokozásában és új ismeretek szerzésében rejlik. Tanulóink számára ezért is szervezünk különböző táborokat. A Balaton parti nyaralások kedveltek a gyermekek körében. Itt nemcsak strandolásra nyílik lehetőség, hanem megismerkedhetnek a környék nevezetességeivel is.

Az  idei tanévben egy új táborozási lehetőséget kínálunk tanítványainknak az egészséges életmód jegyében. A tábor helyszíne Bakonyjákó, ahol tartalmas programok várják a diákokat. Látogatást tehetnek egy biogazdaságba, részt vehetnek gyógynövénytúrán, lesz cipósütés. Bízunk a tábor sikerében, hogy tanítványaink maradandó élményekkel gazdagodnak.

Iskolánk életében kiemelt helyet foglal el a testnevelés és sport. Tanulóinkat olyan fiatalokká szeretnénk nevelni, akik ismerik és igénylik a mozgás örömét.
Nyolc éve szerveztünk sí tábort, először kezdők és haladók számára egyaránt kínáltunk síoktatást. A tábor helyszíne Ausztria, időtartama 1 hét.
A táborozó tanulók száma egyre nő, sokan felvállalják a nem kevés anyagi teherrel járó, ám talán az egyik legszebb téli sportot.
A tábori programot, a fárasztó napokat hangulatos esték, kirándulások színesítik.

Az iskolaújságban megjelenő diákbeszámolók csak megerősítik bennünk azt a hitet, hogy táborozni télen és nyáron is jó!