NYÁRI ÉLET ÓVODÁNKBAN

Óvodánk a nyári időszakban a lecsökkent gyermeklétszám miatt összevont csoportokkal, illetve csoporttal működött. Ebben az időszakban is fontosnak tartottuk, hogy az óvodai életet tartalommal töltsük meg, színes, változatos és élményekkel teli legyen. Sokat tartózkodtunk a szabadban, reggel jó idő esetén a betonos udvaron gyülekeztünk, ahol a gyerekek tricikliztek, rollereztek, kerékpároztak, a füves területen pedig a változatos udvari játékok kínáltak tartalmas mozgásfejlesztő tevékenységet. A homokozás mindennapi kedvelt játéktér volt, amelyhez mindig elegendő és inspiráló játékeszközt biztosítottunk. A rajzolás, színezés az udvaron is helyet kapott. A szabad játék biztosításán túl szervezett formában körjátékoztunk, barkácsoltunk, labdajátokat kezdeményeztünk.

A gyermekek egészség megőrzésére a nyári időszakban is fokozottan figyeltünk. Folyamatosan hívtuk fel a figyelmüket a balesetveszély elkerülésére. Minden nap, kiemelten a hőségriadó idején figyeltünk a folyadékbevitelre, a párakaput ellenőrzés mellett gyakran használhatták a gyermekek, a sok fa pedig biztosította az árnyékban tartózkodás lehetőségét.

Annak ellenére, hogy a nyári összevonások miatt a különböző csoportokba járó gyermekek kerültek össze, napjaink kiegyensúlyozottan, derűsen és problémamentesen teltek.