1. október 18-án iskolánk tanulói és tanárai is csatlakoztak ahhoz a világméretű kezdeményezéshez, mely a rózsafüzér közös imádkozására buzdítja a gyermekeket.

Napjainkban ez a kezdeményezés nemcsak Dél-Amerikában, hanem szerte a világon elterjedt. Kiinduló gondolata az a Pió atyától származó idézet volt, miszerint „ha egymillió gyermek imádkozza a Rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”. 

Szerda lévén a dicsőséges rózsafüzért imádkoztuk.  Zsolt atya, Tímea néni és Zsuzsi néni előimádkozását   az iskolarádión keresztül hallhatták a tanulók, akik az osztálytermeikben kapcsolódtak be a közös imába, kérték a Szűzanya közbenjárását.

A közös imádkozáson kívül lehetősége volt minden osztálynak arra is, hogy a Jézus Szíve templomban, a felnőttekkel együtt, az esti szentmisék előtt közösen imádkozzanak.   Iskolánk tanulói és osztályközösségei nagy erőt merítettek ezekből az alkalmakból, hiszen megtapasztalhattuk, hogy összetartozunk, egyek vagyunk, s van közbenjárónk Istennél a mi Égi Édesanyánk.